Това е любимата закуска на семейството ми. Със сладко от ягоди, смокини,
шоколад, сладолед, мед, прясно сирене, винаги изчезват за отрицателно време,
още докато ги пека.
Продукти:
4 броя яйца
300 мл прясно сварено мляко
300 мл вода
2 непълни чаши брашно /250мл/
2-3 щипки сол, 1 чаена лъжичка захар и 1 ванилия
Масло за намазване на тигана
Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват много добре /на пяна/ с миксер в дълбок съд. Прибавят се млякото, водата, захарта и солта. Разбъркват се хубаво. Добавя се брашното / преди то да се сложи, се пресява два пъти/ омесено с ванилията. Първо се обърква с дървена лъжица да попие сместа, а след това с миксер хубаво се разбива. Оставя се да престои около 30 мин. Ако, все още има в сместа топчета брашно, прецеждате всичко през гевгир. Печем в намазнен тиган с диаметър 20 см дъното. Слагаме по 1 малък черпак.
Ако, така описана смес за палачинки е станала гъста, можете да я разредите с равни части вода и мляко, ако е рядка, добавете малко брашно.
4 броя яйца
300 мл прясно сварено мляко
300 мл вода
2 непълни чаши брашно /250мл/
2-3 щипки сол, 1 чаена лъжичка захар и 1 ванилия
Масло за намазване на тигана
Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват много добре /на пяна/ с миксер в дълбок съд. Прибавят се млякото, водата, захарта и солта. Разбъркват се хубаво. Добавя се брашното / преди то да се сложи, се пресява два пъти/ омесено с ванилията. Първо се обърква с дървена лъжица да попие сместа, а след това с миксер хубаво се разбива. Оставя се да престои около 30 мин. Ако, все още има в сместа топчета брашно, прецеждате всичко през гевгир. Печем в намазнен тиган с диаметър 20 см дъното. Слагаме по 1 малък черпак.
Ако, така описана смес за палачинки е станала гъста, можете да я разредите с равни части вода и мляко, ако е рядка, добавете малко брашно.
Добър апетит!
Винаги така ги правя! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтанаха любими в къщи. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеЩе ги пробвам .
ОтговорИзтриване