Тази рецепта
съм си я кръстил 2 в 1. Защото от така направеното тесто могат да се приготвят
палачинки и бухти. И двата варианта са чудесна закуска.
Продукти : 2 средни ябълки,
1ч.ч./ 250 мл /, брашно – около 140 г, 1 яйце, 2.5 с.л. захар, 1/2ч.л. сода
бикарбонат, 250-300 г кисело мляко, 1 с.л. заквасена сметана, по желание, 1 бр.
ванилия, щипка канела.
Приготовление: Обелени ябълки,
нарязваме на малки кубчета 5мм . Разбиваме захарта с яйцето, добавяме пресятото
брашно омесено с ванилията и канелата, заквасена сметана, кисело мляко с
угасената в него сода. Всичко се разбърква. Трябва сместа да бъде с
консистенция на гъст крем. Добавяме ябълковите кубчета. Отново объркваме всичко.
Оставяме да почине 15-20 мин. В нагрят тиган /на умерена температура/, намазваме
обилно дъното с растително масло и изсипваме
две супени лъжици от тестото. Разстиламе
ги , чрез притискане отгоре върху
намазаното с мазнина дъно – 8-10 см
диаметър. Печеме от двете страни до златисто кафяво /по 1-2 мин./.
От същото тесто могат да се направят бухти. Като по една голяма и добре
напълнена супена лъжица от сместа пускаме в дълбок тиган със сгорещено олио.
Добър апетит!
Ех, че вкусотии приготвяш! Бухтите ми допадат повече, не че ще откажа и на палачинките! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
И палачинки, и бухти са ми еднакво вкусни. Щом са приготвени по този начин. Поздрави!
ИзтриванеЧудесни са,ябълката им предава много свеж вкус и са ароматни,пък и бързо станаха,обаче даже не можаха да се охладят добре,излапахме ги почти врящи........и кога ще слабеем?Благодаря за хубавата рецепта,поздрави!
ИзтриванеИ аз благодаря за доверието! Радвам се, че са Ви харесали! Поздрави!
Изтриване