четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Ечпочмак/ Триъгълник/


 
 

 Една закуска от Волжка България, която може да се яде по всяко време.

Продукти за един брой:Тесто за хляб – 100 г, месо – 50 г, картофи -40 г, разтопено масло – 14 г , пресен лук – 20 г ,сол, черен и червен пипер на вкус, яйце за намазване, зеленчуков бульон 20-25 мл, тесто за капачета 15 г

Начин на приготвяне: Месото и картофите се накълцват на дребни парченца 0.5 – 1 см, омесват се с накълцаният лук, подправките и се залива с маслото. Пак се бърка и оставя на студено за 20 мин.
Тестото се разточва на питчици с диаметър малко по голям от този на чинийка за чаша за чай / ама ,че го обясних/. Разстила се върху него плънката във форма на триъгълник. Повдига се тестото от трите краища и се защипва. В средата се оставя отвор. Получава се триъгълник. Намазва се с половината разбито яйце отгоре и се пече на 180 градуса предварително загрята фурна в тава застлана с хартия за печене. Изважда се след 25 мин., ако няма течност във вътрешността /плънката/ се налива ГОРЕЩ зеленчуков бульон /да не е до върха/ и се поставя капаче от тесто. Намазва се с останалото яйце и пече още 20 мин. на същата температура. Поставяме отгоре фолио да не загори.

Тук направени във форма на вързана торбичка

Добър апетит! Вкусът е невероятен.


Във Волжска България, днешен Татарстан казват, че всичко направено с любов и търпение е вкусно. Така,че имайте търпение и нарежете на ситно по рецептата месото и картофите за плънката.
 

4 коментара: