100 мл сок от компот за сиропиране.
Начин на
приготвяне:
Блат – разбиваме яйцата /2 бр. ако са
по-големи или 3 бр. малки/ с 2/3 ч.ч. захар до побеляване, прибавяме пресятото брашно, омесено с ванилията и
бакпулвера. Сипваме в намазана форма за торти /диаметър 26см/ и печем на
умерена фурна 190-200 градуса около 20 мин. докато порозовее блата отгоре.
Надупчваме го и сиропираме.
Ябълките
обелваме, почистваме от семето и настъргваме на едро ренде. Слагаме ги върху
сиропираният блат и поръсваме с канела. Разбиваме сметаната, цеденото кисело мляко
/ да се използва кисело мляко с над 3.2 % масленост/ пудрата захар и
изсипваме сместа върху настърганите ябълки. Слагаме в хладилника да стегне –
около 3 часа. Когато сметаново – млечния крем е хванал коричка, смиламе орехите
и го поръсваме. Оставяме в хладилника да отлежи 10-12часа.
Бързо,лесно
и най-важното вкусно.
Ч.Ч. = 250 мл
Добър апетит!
Много сочен сладкиш, Ванка!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Благодаря Дани! Поздрави!
ИзтриванеМного ги обичам тези ябълкови десерти!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря! Поздрави!
ИзтриванеМного хубаво това, Ванка. Ще го направя на детенце. Направо е супер, благодаря!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Йоли! Поздрави!
ИзтриванеМного вкусота!
ОтговорИзтриванеСладкиша е много лек и приятен! В нашето семейство е на особена почит.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието! Поздрави!
Изтриване