понеделник, 17 февруари 2014 г.

Супа от грах по татарски

Една малко екзотична супа, но вкусна и бързо става. За любителите на граха.


Продукти:
1 ч.ч. сушен грах,
1 ч.ч. доматен сок,
1 с.л. олио или маргарин,
1 средно голяма глава кромид лук,
1 л гъст месен бульон,
сол на вкус,чер пипер, 1-2 с.л. сметана.

Приготовление: Ситно нарязаният лук се запържва в мазнината до златисто. Налива се студения месен бульон. В него се сверява предварително накиснатия грах. Прецежда се и се пасира.Връща се обратно, прибавя се доматения сок, подправя се със сол и чер пипер. Вари се още 10 мин.
Преди сервиране се подправя с малко сметана и препечен хляб. 

П.П. Вместо сушен грах, може да използвате грах от консерва- 400 г Сушеният грах трябва да се накисне 2 часа във вода, а после увира още около 2 часа. С граха от консерва нямате тези грижи. 
Добър апетит!

1 коментар: