понеделник, 10 февруари 2014 г.

Тиквени палачинки


Палачинки с вкус на тиква – чудесно, искам ги!
Продукти:
2 и 1/2 ч.ч. пюре от сварена тиква
2 ч.ч. прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. брашно /200 г/
2 яйца
5 г сода за хляб, 1с.л. захар кристал, 100 г пудра захар, 1 1/2 ч.л. лимонена киселина, 5 г сол ,50 г краве масло за пържене и канела /по желание/.

Приготовление:Тиквеното пюре, захарта, млякото, разбитите яйца и лимонената киселина се омесват добре. След това при непрекъснато бъркане се прибавят към тях пресятото брашно, омесено със солта и содата. Получава се малко по-гъсто палачинково тесто. От полученото тесто се изсипват 1 1/2 черпачета и се пържат в намазан с мазнината тиган – ф20 см . Поднасят се поръсени с пудра захар и по желание с канела. Могат да се залеят със сироп.Обичат различни видове сладка.

Внимателно трябва да се обръщат при печенето, защото са много чупливи.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Успех на блога, Ванка!
    От години харесвам твоите рецепти, защото са приложими, изпитани и представени от разбирач.
    Благодаря ти за шрифта,много ме улесняваш, че съм малко недоскиф.
    Една препоръка:Премести последователите някъде нагоре, че там долу може някой да пропусне да те последва и ще загуби от това.
    Аз не коментирам често, но намирам време да следя рецептите.
    Хубава нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Вили! Хубава седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване