Палачинки с вкус на тиква – чудесно, искам ги!
Продукти:
2 и 1/2 ч.ч. пюре от сварена тиква
2 ч.ч. прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. брашно /200 г/
2 яйца
5 г сода за хляб, 1с.л. захар кристал, 100 г пудра захар, 1 1/2 ч.л. лимонена киселина, 5 г сол ,50 г краве масло за пържене и канела /по желание/.
Продукти:
2 и 1/2 ч.ч. пюре от сварена тиква
2 ч.ч. прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. брашно /200 г/
2 яйца
5 г сода за хляб, 1с.л. захар кристал, 100 г пудра захар, 1 1/2 ч.л. лимонена киселина, 5 г сол ,50 г краве масло за пържене и канела /по желание/.
Приготовление:Тиквеното пюре, захарта, млякото, разбитите
яйца и лимонената киселина се омесват добре. След това при непрекъснато бъркане
се прибавят към тях пресятото брашно, омесено със солта и содата. Получава се
малко по-гъсто палачинково тесто. От полученото тесто се изсипват 1 1/2
черпачета и се пържат в намазан с мазнината тиган – ф20 см . Поднасят се
поръсени с пудра захар и по желание с канела. Могат да се залеят със сироп.Обичат
различни видове сладка.
Внимателно трябва да се обръщат при
печенето, защото са много чупливи.
Добър апетит!
Успех на блога, Ванка!
ОтговорИзтриванеОт години харесвам твоите рецепти, защото са приложими, изпитани и представени от разбирач.
Благодаря ти за шрифта,много ме улесняваш, че съм малко недоскиф.
Една препоръка:Премести последователите някъде нагоре, че там долу може някой да пропусне да те последва и ще загуби от това.
Аз не коментирам често, но намирам време да следя рецептите.
Хубава нова седмица от мен!
Благодаря Вили! Хубава седмица и на теб!
ОтговорИзтриване