Когато седне на маса, преди да си похапне човек е хубаво да „удари” по някоя друга ракийка. Та за салатката ми беше дума. J
Продукти: 500 г червени чушки, 1 с.л. винен оцет, 1 с.л. олио, 1/2 ч.л. мед, счукани ядки от 2-3 ореха, скилидките на 1 глава чесън, 1 с.л. нарязан на ситно магданоз, 100 г сирене.
Резенчета червен лук.
Приготовление: Чушките опичаме, обелваме и почистваме от семките и дръжките. Поръсваме чушките със счуканите орехови ядки и навиваме на малки рулца.Подреждаме ги в чиния. От счуканите скилидки чесън с малко сол, правим марината с олиото,меда и оцета. Поръсваме чушките отгоре, след това със ситно нарязания магданоз и накрая нареждаме парчета сирене. Можем сиренето да го сложиме вътре в печените чушки.
И ако имате добра ракия, наздраве!
Приготовление: Чушките опичаме, обелваме и почистваме от семките и дръжките. Поръсваме чушките със счуканите орехови ядки и навиваме на малки рулца.Подреждаме ги в чиния. От счуканите скилидки чесън с малко сол, правим марината с олиото,меда и оцета. Поръсваме чушките отгоре, след това със ситно нарязания магданоз и накрая нареждаме парчета сирене. Можем сиренето да го сложиме вътре в печените чушки.
И ако имате добра ракия, наздраве!
Добър апетит!
Аз и без ракийка / че не съм ѝ фен!/ ще я похапна! Вкусна, колоритна, красива!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
50гр. блага ракийка на никого няма да навреди! :) Поздрави!
ОтговорИзтриване