сряда, 12 февруари 2014 г.

Салата от печени чушки и сирене




Когато седне на маса, преди да си похапне човек е хубаво да „удари” по някоя друга ракийка. Та за салатката ми беше дума. J

Продукти:
500 г червени чушки, 1 с.л. винен оцет, 1 с.л. олио, 1/2 ч.л. мед, счукани ядки от 2-3 ореха, скилидките на 1 глава чесън, 1 с.л. нарязан на ситно магданоз, 100 г сирене.

Резенчета червен лук.

Приготовление: Чушките опичаме, обелваме и почистваме от семките и дръжките. Поръсваме чушките със счуканите орехови ядки и навиваме на малки рулца.Подреждаме ги в чиния. От счуканите скилидки чесън с малко сол, правим марината с олиото,меда и оцета. Поръсваме чушките отгоре, след това със ситно нарязания магданоз и накрая нареждаме парчета сирене. Можем сиренето да го сложиме вътре в печените чушки.

И ако имате добра ракия, наздраве!
 

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Аз и без ракийка / че не съм ѝ фен!/ ще я похапна! Вкусна, колоритна, красива!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. 50гр. блага ракийка на никого няма да навреди! :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване