Необходими продукти
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. сладка царевица
1/2 ч.ч. замразен китайски микс - купувате готов от магазина
120-150 г бекон
2 бр. яйца
6 бр. рачешки рулца - замразени
1 стрък зелен лук
1 бр. малка червена чушка, сладка
1/3 ч.ч. растително масло - олио
2 с.л. бял соев сос и по желания малко смлян чер пипер
време за приготвяне 20-25 мин.
Ч.ч. = 250 мл
Начин на приготвяне
1. Кипваме ориза с 1 и 2/3 ч.ч. вода в съд с дебело дъно,намаляме огъня до най-ниската степен и оставяме така ориза докато поеме водата,като го захлюпваме- отнема около 15-20 мин.
2. Слагаме заедно зеленчуците от китайския микс и царевицата да заврат докато поомекнат и ги сваляме от огъня.
3. В дълбок тиган / аз използвам корейски тиган закупен от Метро/ се загрява половината от растителното масло,запържвамe за около 1 мин. бекона, прибавямe ситно нарязания стрък от пресен лук, пържим още около минута и изваждаме с решетъчна лъжица всичко.
4. Слагаме в същото масло двете разбити яйца.Пържиме ги докато стегнат отдолу и с дървена лопатка ги разкъсваме и изваждаме.Забърсваме тигана.
5. Загряваме останалото масло, прибавяме ориза и пържим около 1 мин., след което прибавяме бекона с лука, разкъсаните яйца, зеленчуците и царевицата, изцедени от водата, нарязаните на колелца рачешки рулца и 2 с.л. соев сос.Всичко се запържва още около минута - минута и половина. Сервира се топло.
Които обичат по -пикантно ориза могат да прибавят 1/3 ч.л. смлян чер пипер. Ястието е достатъчно за четирима човека.
Добър апетит!1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. сладка царевица
1/2 ч.ч. замразен китайски микс - купувате готов от магазина
120-150 г бекон
2 бр. яйца
6 бр. рачешки рулца - замразени
1 стрък зелен лук
1 бр. малка червена чушка, сладка
1/3 ч.ч. растително масло - олио
2 с.л. бял соев сос и по желания малко смлян чер пипер
време за приготвяне 20-25 мин.
Ч.ч. = 250 мл
Начин на приготвяне
1. Кипваме ориза с 1 и 2/3 ч.ч. вода в съд с дебело дъно,намаляме огъня до най-ниската степен и оставяме така ориза докато поеме водата,като го захлюпваме- отнема около 15-20 мин.
2. Слагаме заедно зеленчуците от китайския микс и царевицата да заврат докато поомекнат и ги сваляме от огъня.
3. В дълбок тиган / аз използвам корейски тиган закупен от Метро/ се загрява половината от растителното масло,запържвамe за около 1 мин. бекона, прибавямe ситно нарязания стрък от пресен лук, пържим още около минута и изваждаме с решетъчна лъжица всичко.
4. Слагаме в същото масло двете разбити яйца.Пържиме ги докато стегнат отдолу и с дървена лопатка ги разкъсваме и изваждаме.Забърсваме тигана.
5. Загряваме останалото масло, прибавяме ориза и пържим около 1 мин., след което прибавяме бекона с лука, разкъсаните яйца, зеленчуците и царевицата, изцедени от водата, нарязаните на колелца рачешки рулца и 2 с.л. соев сос.Всичко се запържва още около минута - минута и половина. Сервира се топло.
Които обичат по -пикантно ориза могат да прибавят 1/3 ч.л. смлян чер пипер. Ястието е достатъчно за четирима човека.
Благодаря! За мое учудване се справих бързо и лесно. Много вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Лили!