сряда, 26 февруари 2014 г.

Пилешки бутчета на фурна


Продукти: 6 броя пилешки бутчета, 500 г картофи, 3 глави лук, 1 бр. червена чушка, 3-4 скилидки чесън, 50 мл бира, 30 г краве масло, 1 с.л. брашно, 1 с.л. комбинирана подправка за пилешко месо,1 ч.л. червен пипер сол на вкус.

Приготовление:
Измиваме и подсушаваме бутчетата. Позапържваме ги в малко олио за по минутка от всяка страна. Картофите нарязвяме на кръгчета и също запържваме леко. Нареждаме ги на дъното в съда за печене. Посоляваме. После слагаме нарязаната на лентички чушка, скилидките чесън, лукът на кръгчета. Върху тях пилешките бутчета. Последните намазваме със смес от разтопеното краве масло, бирата, брашното, червения пипер и комбинираната подправка за месо. Наливаме 100 мл. топла вода и печем под фолио 1 час на 220 градуса. Махаме фолиото, усилваме фурната на 250 градуса и допичаме още 10 мин.


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар