Продукти: 1.2 кг варени
картофи, 1 кг печен червен пипер, 350 г натрошено сирене, 50-60 мл олио, 2 с.л.
нарязан пресен магданоз, ½ с.л. нарязана прясна чубрица, 1-2 малки глави,червен
лук, 1 ч.ч. – 250 мл кисело мляко, 2 с.л. брашно, 3 яйца, 80 г настърган
кашкавал, малко смлян чер пипер, сол на вкус.
Начин на приготвяне: Намазваме дъното на тава с олио. Половината от нарязаните на кръгчета варени картофи нареждате, след това с опечените и обелени чушки, разрязани по дължина. Ръсим с натрошено сирене малко олио, накълцан лук, чубрица и магданоз. Добавяме чер пипер. Покриваме с останалата част от чушките, отгоре нарязани на кръгчета картофи. Посоляваме на вкус, наливаме 100 мл топла вода. Пека в предварително загрята фурна на 190 г около 20 мин. След това правим заливка от киселото мляко, яйцата и брашното, ръся с настърганият кашкавал и запичаме до зачервяване отгоре.
Съотношението на продуктите може да варира според вкуса Ви.
Начин на приготвяне: Намазваме дъното на тава с олио. Половината от нарязаните на кръгчета варени картофи нареждате, след това с опечените и обелени чушки, разрязани по дължина. Ръсим с натрошено сирене малко олио, накълцан лук, чубрица и магданоз. Добавяме чер пипер. Покриваме с останалата част от чушките, отгоре нарязани на кръгчета картофи. Посоляваме на вкус, наливаме 100 мл топла вода. Пека в предварително загрята фурна на 190 г около 20 мин. След това правим заливка от киселото мляко, яйцата и брашното, ръся с настърганият кашкавал и запичаме до зачервяване отгоре.
Съотношението на продуктите може да варира според вкуса Ви.
Добър апетит!
От рода на вегетарианска мусака е това.
ОтговорИзтриване