понеделник, 24 февруари 2014 г.

Тестена розетка с кренвирши и яйце


Една рецепта от арабската кухня. Винаги и по всяко време можете да си похапнете приготвеното. Наподобява на вкус като пица и нашите кренвиршки.
Продукти:
Тесто: 500 г брашно, 220 мл прясно мляко, 2 яйца, 1/2 пакетче прясна мая, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 с.л олио.
Пълнеж: - 3 бр. кренвирши, 1 бр. твърдо сварено яйце,
100-150 г кашкавал

Олио за намазване, комбинирана подправка за пица за поръсване
Начин на приготвяне: Разтваряме маята в 3 с.л. хладко прясно мляко, прибавяме захарта и 1 с.л. брашно и оставяме на топло да шупне. От посочените продукти замесваме тесто. Оставяме да втаса 40 мин. След това разделяме тестото на три равни части и още 70 г /фактически на четири части 3 равни и една по малка/. Всеки кренвирш обвиваме с една част от тестото. Обвитите с тесто кренвирши разделяме на 8 части /кръгчета/.Може и повече, в зависимост каква дебелина искате. Редим като розетка в застлана с хартия за печене тава.  Обеленото яйце обвито с малката част от тестото, разделяме на три части и всяка слагаме в средата на розетката. Намазваме с олио /може и разтопено краве масло/, поръсваме с настърган кашкавал и подправка. Печем в предварително загрята фурна 18-20 мин. на 180 градуса. До приятно порозовяване отгоре на кашкавала.


Добър апетит!

3 коментара:

  1. Супер са тези розетки! Правих ги и на децата им станаха любими.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!
      Душата на човек се изпълва с радост, когато е помогнал. :)
      Хубава вечер!

      Изтриване