Една рецепта от арабската кухня. Винаги и по всяко време можете да си
похапнете приготвеното. Наподобява на вкус като пица
и нашите кренвиршки.
Продукти:
Тесто: 500 г брашно, 220 мл прясно мляко, 2
яйца, 1/2 пакетче прясна мая, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 с.л олио.
Пълнеж: - 3 бр. кренвирши, 1 бр. твърдо сварено яйце,
100-150 г кашкавал
Олио за намазване, комбинирана подправка за пица за поръсване
Пълнеж: - 3 бр. кренвирши, 1 бр. твърдо сварено яйце,
100-150 г кашкавал
Олио за намазване, комбинирана подправка за пица за поръсване
Начин на приготвяне: Разтваряме
маята в 3 с.л. хладко прясно мляко, прибавяме захарта и 1 с.л. брашно и
оставяме на топло да шупне. От посочените продукти замесваме тесто. Оставяме да
втаса 40 мин. След това разделяме тестото на три равни части и още 70 г /фактически на четири части 3 равни и една по малка/. Всеки кренвирш обвиваме с
една част от тестото. Обвитите с тесто кренвирши разделяме на 8 части
/кръгчета/.Може и повече, в зависимост каква дебелина искате. Редим като розетка в застлана с хартия за печене тава. Обеленото яйце обвито с малката част от тестото,
разделяме на три части и всяка слагаме в средата на розетката. Намазваме с олио
/може и разтопено краве масло/, поръсваме с настърган кашкавал и подправка.
Печем в предварително загрята фурна 18-20 мин. на 180 градуса. До приятно
порозовяване отгоре на кашкавала.
Добър апетит!
Оригинално!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Супер са тези розетки! Правих ги и на децата им станаха любими.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеДушата на човек се изпълва с радост, когато е помогнал. :)
Хубава вечер!