Продукти: 1 ч.ч. ориз /бисерен/, 500
г пресен спанак, 2 бр. моркови, 200 г гъби,1 зелена и 1 червена чушка,
връзка пресен лук, 1 стрък пресен чесън, 50 мл доматен сок или 1 с.л. доматено пюре, по 1 с.л. пресен джоджен и магданоз, нарязани на дребно, 50 г краве масло,сол и бял пипер
/смлян/ на вкус.
Начин на приготвяне: Спанакът го почистваме от дръжките, измиваме, попарваме и оставяме да се оцеди. Нарязваме го на ситно и задушаваме в кравето масло заедно с лука и чесъна. Добавяме доматеният сок. В тавичка слагаме почистеният и измит със студена вода ориз, нарязаните на ивици, чушки, морков, зелените подправки и нарязаните на едро гъби. Наливаме 3 ч.ч. хладка вода и доматеният сок. Посоляваме с подправките и сол на вкус, добавяме задушеният спанак и объркваме всичко. Печем на умерена фурна, предварително загрята на 220 градуса около 35 - 40 мин. или докато оризът поеме течността.
Сервираме с кисело мляко по желание.
Начин на приготвяне: Спанакът го почистваме от дръжките, измиваме, попарваме и оставяме да се оцеди. Нарязваме го на ситно и задушаваме в кравето масло заедно с лука и чесъна. Добавяме доматеният сок. В тавичка слагаме почистеният и измит със студена вода ориз, нарязаните на ивици, чушки, морков, зелените подправки и нарязаните на едро гъби. Наливаме 3 ч.ч. хладка вода и доматеният сок. Посоляваме с подправките и сол на вкус, добавяме задушеният спанак и объркваме всичко. Печем на умерена фурна, предварително загрята на 220 градуса около 35 - 40 мин. или докато оризът поеме течността.
Сервираме с кисело мляко по желание.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар