вторник, 25 февруари 2014 г.

Супа от коприва с кисело мляко


Продукти: 400 г прясно набрана коприва / само връхчетата/, 1 връзка пресен лук, стрък пресен чесън, 1 с.л. брашно /10 г /, ¼ ч.ч. ориз, ½ връзка магданоз, 250 г кисело мляко, 1 и ½ с.л. лимонов сок, 50 г краве масло, 1 бр. яйце, сол, черен пипер на вкус. По желание може да се добави 1 бр. нарязан картоф и 1 бр. нарязан морков. 

Начин на приготвяне: В маслото се задушават ситно нарязаните лук и чесън. След това се добавя пресятото брашно и малко вода. Слага се измитата и нарязана на ситно коприва. Задушава се. Налива се 500 мл гореща вода и се оставя да кипне. Намаля се огънят до умерен, прибавя се 1 л гореща вода, оризът, нарязаните картоф и морков. Вари се около 30 мин. Накрая / 5 мин. преди да снемем от огъня/ се слагат сол на вкус, черният пипер и накълцаният магданоз. Застройва се с едно разбито яйце в киселото мляко и лимоновия сок, веднага след свалим тенджерата от огъня.

Добър апетит!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар