неделя, 23 февруари 2014 г.

Бухти

Продукти: 500 г брашно, 200 г кисело мляко, 3 яйца, 2 к.ч. захар на пясък, ½ ч.л. сол, 1 ч.л. с връх сода бикарбонат, ½ ч.л. настъргана кора на лимон, 1 к.ч. пудра захар за наръсване, около 200 мл олио за пържене.

Приготвяне: Киселото мляко се разбърква със содата, яйцата и захарта на пясък, след което се прибавят солта, пресятото брашно и лимонената кора. Омесва се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 0.5 см . От кората се изрязват фигурки с помощта на кръгла чаша, нож, които се пържат в сгорещената мазнина. Поднасят се топли, поръсени с пудра захар.


Добър апетит!
Източник: „Какво да сготвим набързо”- 1984г.

2 коментара:

  1. В тази стари книги има много интересни рецепти. Бухтите са страхотни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване