Продукти: 1
суров жълтък, 1 сварен жълтък, 50 г краве масло, 30 г пудра захар, 1 ч.л. ром.
100 г настърган млечен шоколад, 100 г смелени орехови ядки, 1 суров белтък, 50 г краве масло и 150 г пудра захар и 1 бр. ванилия.
Шоколадови /сладки/ пръчици или кокосови стърготини
Приготовление: Размекнатото краве масло- 50 г, разбиваме с 30 г пудра захар.Прибавяме, суровия жълтък, после претритият през сито сварен жълтък и рома. Разделяме сместа на 20 късчета и оставяме в хладилника да стегне. Отнема 30-40мин.
Омесваме шоколада, смелените ореховите ядки, ванилията и пудрата захар. Прибавяме размекнатото краве масло и разбития на твърд сняг белтък .
Вадим първата смес от хладилника, оформяме топчета. После обвиваме с втората смес. Овалваме в шоколадови пръчици или кокосово брашно /стърготини/, или заливаме след като стегнат на студено с разтопен шоколад.
След
като стегнат са готови за консумация.100 г настърган млечен шоколад, 100 г смелени орехови ядки, 1 суров белтък, 50 г краве масло и 150 г пудра захар и 1 бр. ванилия.
Шоколадови /сладки/ пръчици или кокосови стърготини
Приготовление: Размекнатото краве масло- 50 г, разбиваме с 30 г пудра захар.Прибавяме, суровия жълтък, после претритият през сито сварен жълтък и рома. Разделяме сместа на 20 късчета и оставяме в хладилника да стегне. Отнема 30-40мин.
Омесваме шоколада, смелените ореховите ядки, ванилията и пудрата захар. Прибавяме размекнатото краве масло и разбития на твърд сняг белтък .
Вадим първата смес от хладилника, оформяме топчета. После обвиваме с втората смес. Овалваме в шоколадови пръчици или кокосово брашно /стърготини/, или заливаме след като стегнат на студено с разтопен шоколад.
Съхраняват се на студено.
Добър
апетит!
П.П. Внимавайте с яйцето - трябва да бъде прясно!
П.П. Внимавайте с яйцето - трябва да бъде прясно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар