събота, 8 февруари 2014 г.

Катми


 
Добавете надпис
Продукти: 300 мл сварено прясно мляко + 2с.л., 300 г кисело мляко, около 400 г  брашно + 1 с.л., 1 ч.л. захар, 1 равна ч.л. сол, 10 г прясна мая, 1 бр. яйце.

 
Приготовление: Разтваряме маята в 2 с.л. мляко, прибавяме захарта и 1 с.л. брашно. Оставяме на топло да се надигне.. Пресяваме брашното и добавяме солта. Смесваме топлото прясно мляко с киселото /със стайна температура/. Объркваме добре и при постоянно бъркане прибавяме към брашното. Слагаме яйцето и маята. Разбъркваме добре да няма бучици. Оставяме на топло да втаса за 40 мин.- да се появят мехурчета отгоре. Печем, като сипваме в намазан с краве масло тефлонов тиган или сач / Ф- 20 см/ по два малки черпака.




 Добър апетит!

 
 П.П. Може да поеме по малко брашно. Ориентир ще Ви бъде гъстотата на сместа - трябва да бъде като гъста боза, преди да втаса.

 


Ако искате да сте сигурни, че няма да залепват – става дума за сач сложете в сместа две с.л. разтопено краве масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар