Продукти: 500 г пресни гъби, 3-4
глави лук /използвах 4 средно големи стръка пресен лук и 1 стрък чесън/,1
морков, 4 с.л. ориз, 1 връзка магданоз, по една супена лъжица пресен
девесил, прясна мащерка /добавих няколко листенца пресен джоджен/ ,4 с.л. олио,
2 с.л. оцет /замених ги с лимонов сок/, сол на вкус и смлян чер пипер.
Застройка - 1 яйце, 1/2ч.ч. кисело мляко, 1 с.л. брашно
Приготовление: Запържваме леко нарязаните лук и, чесън в мазнината, като добавяме ситно нарязаните гъби и малко вода. Оставяме ги да се задушат няколко минути. След това наливаме 1,5литра топла вода и настърганият на ситно ренде морков. Варим около 30 мин на умерен огън. Прибавяме изчистения, измит и подсушен ориз. Продължаваме да варим на умерен огън. Когато оризът набъбне добавяме ситно нарязаните подправки. /Аз добавих и ½ настърган на най-ситно ренде домат/. Варим още няколко минути и застройваме с разбито яйце, 1/2ч.ч. кисело мляко, 1 с.л. брашно с връх и лимоновия сок. Оставяме тенджерата на изключен уред още минута – две да къкри.
Застройка - 1 яйце, 1/2ч.ч. кисело мляко, 1 с.л. брашно
Приготовление: Запържваме леко нарязаните лук и, чесън в мазнината, като добавяме ситно нарязаните гъби и малко вода. Оставяме ги да се задушат няколко минути. След това наливаме 1,5литра топла вода и настърганият на ситно ренде морков. Варим около 30 мин на умерен огън. Прибавяме изчистения, измит и подсушен ориз. Продължаваме да варим на умерен огън. Когато оризът набъбне добавяме ситно нарязаните подправки. /Аз добавих и ½ настърган на най-ситно ренде домат/. Варим още няколко минути и застройваме с разбито яйце, 1/2ч.ч. кисело мляко, 1 с.л. брашно с връх и лимоновия сок. Оставяме тенджерата на изключен уред още минута – две да къкри.
Няма коментари:
Публикуване на коментар