Продукти: 1 кг картофи, 500 г кайма /смес/, 2 яйца, 2 глави лук, 100 г брашно , 1 ч.л. комбинирана подправка за картофи, 2 с.л. краве масло, 1-2 с.л. лютеница, 2-3 с.л. заквасена сметана, сол, чер пипер, кимион на вкус,
2 с.л.. олио и галета за поръсване на
формата.
Приготовление: Сваряваме картофите, обелваме ги и ги намачкваме. След като изстинат прибавяме едно сурово яйце и 1 белтък, пресятото брашно, подправката за картофи / ако нямате подправка прибавете равни части стрити чубрица, джоджен и чесън на прах/, сол на вкус, разтопеното краве масло и сметаната. Омесваме тесто.Вземете една продълговата форма за козунаци, намажете я от всички страни с олио и поръсете с галета. Разстиламе в нея 2/3 от картофената смес. На дъното и от всички страни. В средата трябва да остане дупка.
Каймата, 60 процента телешка, 40 процента свинска, със ситно нарязания лук запържваме леко в олиото. Малко преди да свалим от огъня, добавяме лютеницата, омесваме и поръсваме с черния пипер, кимиона и солта. Оставяме да се оцеди. Запълваме средата на картофената смес със запържената кайма. Отгоре слагаме останалата 1/3 от картофите, притискаме краищата да се капсулира сместа и печем на средно ниво в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 20 мин.. Изваждаме и намазваме с жълтъка, разбит с 1-2 капки олио. Допичаме още 15 минути на 200 градуса, докато порозовее. След като изстине,рулото го изваждаме от формата.
Приготовление: Сваряваме картофите, обелваме ги и ги намачкваме. След като изстинат прибавяме едно сурово яйце и 1 белтък, пресятото брашно, подправката за картофи / ако нямате подправка прибавете равни части стрити чубрица, джоджен и чесън на прах/, сол на вкус, разтопеното краве масло и сметаната. Омесваме тесто.Вземете една продълговата форма за козунаци, намажете я от всички страни с олио и поръсете с галета. Разстиламе в нея 2/3 от картофената смес. На дъното и от всички страни. В средата трябва да остане дупка.
Каймата, 60 процента телешка, 40 процента свинска, със ситно нарязания лук запържваме леко в олиото. Малко преди да свалим от огъня, добавяме лютеницата, омесваме и поръсваме с черния пипер, кимиона и солта. Оставяме да се оцеди. Запълваме средата на картофената смес със запържената кайма. Отгоре слагаме останалата 1/3 от картофите, притискаме краищата да се капсулира сместа и печем на средно ниво в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 20 мин.. Изваждаме и намазваме с жълтъка, разбит с 1-2 капки олио. Допичаме още 15 минути на 200 градуса, докато порозовее. След като изстине,рулото го изваждаме от формата.
Сверху написано *Няма коментари*, а я напишу: Это Няма(Вкусно)! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря !
ОтговорИзтриванеНепременно ще я сготвя. Толкова изкушаващо-вкусно изглежда :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Умря ми циганката :), но наистина е вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздравления за блога, време беше да направиш едно твое местенце. И без циганка си личи колко вкусно готвиш :)
ОтговорИзтриванеПрибавих те към любимите ми блогове, като правя крем карамел по твоята рецепта винаги!
Поздрави!
Благодаря Жани!
ИзтриванеПри продукти като кашкавал и кайма няма как да не стане вкусно и питателно ястие. 100 % ще я пробвам , мъжа ми няма как да не се зарадва на такова руло.
ИзтриванеНаправено->опитано->изядено->записано като любимо :) Благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриване