Продукти: 1кг свинско месо-да няма сланина по него
2 бр. малки глави лук или една по-голяма
2 бр.моркови
250 г гъби
50 мл бяло вино + 1 с.л.
чер пипер,малко смлян кимион, 1-2 дафинови листа, 2-3 с.л. кисело мляко, сол на вкус.
2 бр. малки глави лук или една по-голяма
2 бр.моркови
250 г гъби
50 мл бяло вино + 1 с.л.
чер пипер,малко смлян кимион, 1-2 дафинови листа, 2-3 с.л. кисело мляко, сол на вкус.
Свинска мас /олио/ за пържене.
Приготовление: Нарязва се месото на парчета.
Поръсва се с бяло вино, посолява се с чер пипер и се нарязва единия морков на
кръгчета. Постояват така 10 минути.После се намазват всички парчета месо с
кисело мляко. Стоят така мариновани най-малко 2 часа. В тенджера се запържват парчетата месо / като всяко парче преди това
приглаждаме с четчица да падне излишното краве мляко /, колкото да побелеят
1-2мин.. Тенджерата трябва да е дълбока, защото пръска при пърженето .
Прехвърляме в затоплен гювеч. Прибавяме нарязаните на дребно гъби, другия
морков, нарязания на ситно лук,чер пипер, дафинов лист, кимион и 50 мл бяло вино. Доливаме
топла вода до средата на месото. Задушаваме на умерена фурна – 180С градуса
около 2 часа. След това изваждаме месото и го разпределяме в чинии.
Можем да си направим сос към месото. В тенджера
загряваме 60 г краве масло и задушаваме в него 2 равни супени лъжици пресято
брашно, С оглед колко сос Ви е останал в гювеча прибавяме топла вода и малко
бяло вино Всичко със сосът трябва да бъде общо 2 ч.ч. Бъркаме докато се сгъсти на
тих огън и заливаме месото с него. Можем да добавиме една ч.л. горчица в
соса преди да залеем месото с него.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар