Продукти:
леща 200 г - 1ч.ч., кромид лук 50 г - 1 глава,
растително масло – 100 мл , морков 60 г– 1 брой, малка суха червена пиперка – 1 бр., 150 мл доматен сок или 2-3 настъргани
домата, скилидки чесън -10 броя, средни, обелени и нарязани на половинки, червен
пипер 5 г – 1 ч.л., 1 равна ч.л. захар, чубрица и сол на вкус, 200 г прясна
/сурова/ наденица.
Приготовление:
Почистваме и измиваме лещата. Заливаме с 600 мл студена вода. Посоляваме и
прибавяме нарязаните на ситно лук и морков, скилидките чесън, червеният пипер и
растителното масло. Варим 25 мин. на умерен огън под похлупак. През това време
запържваме наденицата, колкото да се позачерви. Нарязваме я на малки кръгчета.
Добавяме я в лещата, заедно с доматения сок, захарта, сол на вкус и ситно
стритата чубрица. Варим още 10 - 15мин. Поднасяме готовата леща, подправена с
малко оцет.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар