Продукти:
400 г крехко агнешко месо
/агне- 16кг./,
1 ч.л. ситно нарязан пресен
чесън /без перата/,
2 ч.л. настърган джинджифил,
1 с.л. тъмен соев сос,
1 с.л. сухо шери,
1 с.л. сусамово масло,
2 ч.л. нишесте,
1 голяма глава кромид лук,
2 с.л. олио,
2 ч.л. сусамено семе
Приготовление:
Нарежете месото на тънки филийки-2 мм, а после на къси лентички. Сложете го в
дълбок съд и после прибавете всички подправки и течности, без сусаменото семе,
олиото и лука. Объркайте добре и покрийте и оставете да се маринова около
2 часа. В дълбок тиган загрейте 2 с.л. олио. Запържете за 20 сек. нарязаният на
колелца лук и извадете.Запържете месото при постоянно бъркане около 2мин.,
отнемете от огъня и върнете лука при него. Поднесете веднага, като поръсите със
сусам.
Вместо настърган джинджифил,
използвах смлян, вместо сусамово масло – зехтин. Вместо 2 с.л. олио – 1 с.л.
плюс 2 с.л. зехтин за пържене. При изваждането на лука / 1 стрък пресен/ ми се
видя малко течността и добавих още една лъжица олио.
NB –
месото да е крехко агнешко, и нарязано на
тънки лентички. В противен случай ще остане доста сурово след термичната
обработка.
Ето това ми е любимо! Точно обяснявах на една приятелка във фб за твоето агнешко. Страхотное, Ванка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Йоли! <3
ИзтриванеИзглежда страхотно вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Опитай и се запаси с хубаво бяло вино.
ОтговорИзтриване