неделя, 16 февруари 2014 г.

Супа от агнешки дреболии


 
Продукти: 500 г агнешки дреболии – дробове, чревца, 2 бр. моркови, 3 с.л. с връх ориз, 30 г краве масло, 50 мл бяло вино,1 връзка пресен лук, 1 стрък пресен чесън или 3-4 скилидки, черен пипер,пресен джоджен, сол и пресен магданоз на вкус.
1 ч.л. смлян червен пипер, ако не се застройва супата. 

Приготовление: Измиват се добре дреболиите и сваряват в подсолена вода и 50 мл бяло вино. Пяната по  време на варенето се обира с помощта на лъжица. Изваждат се и се нарязват на дребно. Бульонът се прецежда. В маслото се запържват лукът, чесънът, ситно нарязаните моркови. Добавя се ориза и малко бульон. След като оризът стане „стъклен” се налива останалият бульон и слагат нарязаните дреболии, черният пипер.  Вари се още 15-20 мин., докато се свари оризът. Две - три минути преди да свалим от огъня се слагат нарязаните зелени подправки. 
По желание се застройва с леко разбито яйце с 1 ч.л. оцет или смес от кисело мляко, яйце и 1 с.л. брашно.


 

Ако не се застройва супата, лукът, чесънът и морковът се запържват с 1 ч.л. смлян червен пипер.
Добър апетит!

2 коментара:

  1. Страхотна е! В такива късни часове не е хубаво човек да преглежда кулинарни блогове! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Аз разглеждам сутрин докато пия чаят или мляко с кафе. :)

      Изтриване