Продукти:
400
г броколи /може и замразени/, 400 г картофи, 300 г пресни гъби, 1 морков, 200
мл течна сметана, 200 г синьо сирене, 50 г краве масло, 1 с.л. растително
масло, ½ ч.л. смлян чер пипер, 3 яйца, сол на вкус.
Начин
на приготвяне: Броколито се накъсва на розички и сварява във
вряща подсолена вода за около 7-8 мин след завиране, докато омекнат. След това
се прехвърлят в гевгир и заливат със
студена вода. Оцеждат се.
Картофите се сваряват /не ги преварявайте/, обелват и
почистват. Морковът се почиства и нарязва на дребно.
Гъбите се измиват и нарязват на четвъртинки.
Загряват се 2 с.л. краве масло и 1 с.л. растително на умерено силен огън. Запържват се гъбите за 7 мин., след това се добавят броколито, морковът и те се пържат 2-3 мин.
Прехвърлят се в намазнена тавичка, между тях се редят нарязаните на резенчета картофи. Заливат се със сметаната и притискат леко да се уплътнят. Поръсват се със смлян черен пипер и сол. После с настъргано синьо сирене и останалото краве масло. Пече се 20 мин. на предварително загрята на 190 градуса фурна. Изважда се и залива отгоре с разбитите яйца. Пече се още 10 мин. на 190 градуса.
Сервирайте топло ястието, поръсено с пресен магданоз или
подправки по Ваше желание.
Добър
апетит!