Бързо,
лесно и много вкусно. Рецептата търпи разнообразие от зеленчуци, според вкуса
на всеки.
Продукти: 250
г пилешки месо от гърдите, 80 г стебла целина, 50 г млад лук /само стеблата,
без перата/, 100 г тиквички, 100 г чушки / по 1 брой зелена и червена/, 50 г бланширан
грах, 50 г гъби, 2 големи скилидки чесън, 50 мл оризово масло /зехтин/, 1 см
корен джинджифил, 60 мл светъл соев сос, 120 г сладък чили сос, 10 г сусамено
семе /по желание/.
Начин
на приготвяне: Първо приготвяме зеленчуците и месото. Измиваме
почистваме и подсушаваме. Нарязваме ги на средно големи парчета.
В дълбок тиган с дебело дъно на силен огън загряваме
мазнината. Пържим месото със ситно настъргания джинджифил по около 3 минути от
всяка страна, до порозовяване. Изваждаме го и слагаме в дълбока затоплен
купичка и захлупваме.
Последователно слагаме в тигана нарязаните зеленчуци.
Първо лука, бъркаме 2 мин., после пресованите скилидки чесън, след това тиквичките,
целината, гъбите, граха и чушките.
Пържим около 4-5 минути, наливаме соевия сос. Връщаме месото. Бъркаме
докато се изпари и добавяме чили соса. Отново разбъркваме и поръсваме със
сусамено семе. Готово!
Поднесете със сварен ориз.
Добър
апетит!
П.П. Към рецептата добавих 100 г моркови, вместо грах. Не поръсих със сусамено семе. Сложих лют чили сос, поръсих с 2-3 щипки сол. Получи се нещо много апетитно. Може да мариновате пилешкото месо с ½ ч.л. черен пипер и 2 лъжици бяло вино. Подсушете и пържете тогава..