След
безмесният вариант на пържените патладжани, да ви предложа и такъв със смляно
месо.
Продукти: 2
средно големи патладжана, 500 г свинска кайма, 60 г сухари, 2 броя яйца – L, 30 мл прясно мляко, 1-2 скилидки
чесън, ½ ч.л. смлян чер пипер, ½ ч.л. смлян кимион, 2-3 щипки стрита суха
чубрица, 1-2 скилидки чесън, 1 с.л. с връх накълцан пресен магданоз, 1 ч.л. сол
Олио за пържене, вода и още сол за изкисване на
патладжаните.
Начин
на приготвяне: Почистваме и обелваме патладжаните. Нарязваме
ги на кръгчета с дебелина 1 см и слагаме в леко подсолена вода за 45 мин.
Патладжаните трябва да са под водата.
Изваждаме, оцеждаме, слагаме на гевгир, посоляваме с 2-3
щипки сол и оставяме.Сухарите счукваме на прах и заливаме с прясното мляко.
Каймата /смляното месо/ омесваме с яйцата, настърганите на дребно ренде скилидки чесън, подправките, сухарите и солта. Разбъркваме много добре до еднородна смес и оставяме в хладилник да почине за 30 мин., в покрит съд.
След това слагаме от каймата по 1 с.л. /може и малко повече/ върху всяко кръгче патладжан и пържим в сгорещено олио, първо от страната с патладжана, после от страната на каймата до приятно зачервяване.
Олиото в съда в който пържим трябва да надвишава съвсем леко височината на кръгчето патладжан /1.2 см /.
Изпърженият патладжан оцеждаме върху готварска хартия.
Добър
апетит!