Продукти: 8 броя пилешки бутчета
Марината - 1 стрък пресен лук, 2 стръка пресен чесън, 50 мл бяло вино, 40 мл зехтин за готвене, 2 с.л. течен мед, ½ ч.л. прясно смлян чер пипер, 1 равна с.л смлян червен пипер, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. чили сос /лют/, 1 и 1/2 ч.л. сол.
Вода – 120 мл .
Печем под фолио на предварително загрята на 190 градуса фурна около 60 мин. След това изваждаме тавата от фурната, обливаме с течност бутчетата, намазваме ги внимателно с четка. Печем още 20 мин. на 220 градуса. След това изваждаме, обръщаме, намазваме с марината и изпичаме още 20 мин. Сервираме топли с гарнитура или салата.
Марината - 1 стрък пресен лук, 2 стръка пресен чесън, 50 мл бяло вино, 40 мл зехтин за готвене, 2 с.л. течен мед, ½ ч.л. прясно смлян чер пипер, 1 равна с.л смлян червен пипер, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. чили сос /лют/, 1 и 1/2 ч.л. сол.
Вода – 120 мл .
Начин
на приготвяне: Измиваме и подсушаваме бутчетата. Чесънът и лукът нарязваме на много ситно и ги счукваме
със солта. Смесваме всички продукти без водата и бутчетата.
Нареждаме бутчетата върху решетката в тавата. На дъното
изливаме водата. Бутчетата отвсякъде с помощта на четка намазваме със сместа
/трябва да ви остане около 1/3 от нея/. Печем под фолио на предварително загрята на 190 градуса фурна около 60 мин. След това изваждаме тавата от фурната, обливаме с течност бутчетата, намазваме ги внимателно с четка. Печем още 20 мин. на 220 градуса. След това изваждаме, обръщаме, намазваме с марината и изпичаме още 20 мин. Сервираме топли с гарнитура или салата.
Добър
апетит!
П.П.
При всяко обръщане на бутчетата обливайте обилно с отделената течност на дъното
на тавата.