1 ч.л. смлян червен пипер, ако не се застройва супата.
Приготовление: Измиват се
добре дреболиите и сваряват в подсолена вода и 50 мл бяло вино. Пяната по време на варенето се обира с помощта на
лъжица. Изваждат се и се нарязват на дребно. Бульонът се прецежда. В маслото се
запържват лукът, чесънът, ситно нарязаните моркови. Добавя се ориза и малко
бульон. След като оризът стане „стъклен” се налива останалият бульон и слагат
нарязаните дреболии, черният пипер. Вари
се още 15-20 мин., докато се свари оризът. Две - три минути преди да свалим от огъня се слагат нарязаните зелени подправки.
По желание се застройва с леко разбито яйце с 1 ч.л. оцет или смес от кисело мляко, яйце и 1 с.л. брашно.
По желание се застройва с леко разбито яйце с 1 ч.л. оцет или смес от кисело мляко, яйце и 1 с.л. брашно.
Ако не
се застройва супата, лукът, чесънът и морковът се запържват с 1 ч.л. смлян червен пипер.
Добър апетит!
Страхотна е! В такива късни часове не е хубаво човек да преглежда кулинарни блогове! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Аз разглеждам сутрин докато пия чаят или мляко с кафе. :)
Изтриване