Продукти: Около
1200 г чиста тиква, нарязана на парченца, 1 ч.ч. захар и 50 мл вода
1 л прясно мляко, 7 бр. яйца,
1ч.ч. /250 мл/ захар, 1 ванилия, по желание 1/2ч.л. канела.
Начин на приготвяне: Изчистената тиква, заедно с 1 ч.ч. захар и 50 мл вода печете около 30
мин. под фолио на силна фурна, до полуомекване. Намалявате фурната на 170
градуса. Изваждате печената тиква да изстине и попие пусналата вода. Ако е
останала, просто я излейте. Слагате тавичката с тиквата в по-голяма тава с
хладка вода.
Разбивате яйцата с останалата
захар на пяна, добавяте млякото, ванилията и по желание малко канела. Обърквате
добре и заливате внимателно тиквените парчета. Печете вече без фолио, още около
час.
Невероятна сладост! Бързо се унищожава тавата /т.е. - съдържанието!!!/
ОтговорИзтриванеНеобичаен начин на печене. Ние заливаме парчетата тиква и така печем.
Приятна вечер!
Но виж как стават като се пекат по този начин. С гладък крем карамел. Обичам ги в добавка със сушени сини сливи. Хубава вечер и на теб.
ИзтриванеВанка божествена става ,като се има в предвид ,че не обичам тиква...не ми се сърдиш предполагам ,че я обогатих рецептата ти,като добавих отгоре и настъргани орехи...
Изтриване