Една
от любимите ми супи. Ето как я правя.
Хрян, оцет и сол.
Морковите се измиват много добре с твърда четка и се нарязват на едри парчета.
Добавят се едро нарязаните зеленчуци /без доматите/, подправките /бахарът зърната леко спукани / и солта.
Вари се на среден огън още 15 мин., след което се добавят доматите, захарта и кравето масло.
Вари се още 15 мин.
Сваля се от огъня и веднага се поръсва ситно нарязан магданоз.
Телешкото варено се сервира горещо.
В отделна чиния се слага настърган хрян, подправен с оцет и сол на вкус.
Добър апетит!
В зависимост от "телешкото" месо, времето за варене може да е различно.
Продукти:
около 400 г телешко месо от гърдите + 1 телешки кокал, 3 картофа, 1 по голяма глава
лук, 2 средноголеми моркова, 2 малки резена целина,2 малки обелени домата,
парче краве масло, колкото орех,1 равна с.л. сол, 5-6 зърна черен пипер,1-2
бахар,1/2 средноголям
пащърнак, 1-2 дафинови листа,магданоз, 1-2 щипки захар.
пащърнак, 1-2 дафинови листа,магданоз, 1-2 щипки захар.
Начин на приготвяне: Месото
се измива и нарязва на едри парчета. Слагаме около 1.5 л вода, няколко капки
лимонов сок за бистрота и го полусваряваме. Отне ми около 1 ч. и 35 мин. на умерена
температура. Обираме пяната и прецеждаме бульонът. Кокалът изхвърляме, месото
връщаме обратно.
Картофите,
лукът, пащърнакът и доматите се обелват и се нарязват на едри парчета. Морковите се измиват много добре с твърда четка и се нарязват на едри парчета.
Добавят се едро нарязаните зеленчуци /без доматите/, подправките /бахарът зърната леко спукани / и солта.
Вари се на среден огън още 15 мин., след което се добавят доматите, захарта и кравето масло.
Вари се още 15 мин.
Сваля се от огъня и веднага се поръсва ситно нарязан магданоз.
Телешкото варено се сервира горещо.
В отделна чиния се слага настърган хрян, подправен с оцет и сол на вкус.
Добър апетит!
В зависимост от "телешкото" месо, времето за варене може да е различно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар