Пикантните
печени сладки картофи са вкусни както за гарнитура км месни ястия, така и за
самостоятелно консумиране.
Продукти: 3
броя сладки картофи – 500 г, 4 с. л. зехтин, 1 ч.л. смлян кимион, 1ч.л. смлян
пушен червен пипер, 1 /2 ч.л. лук на прах, 1 ч.л. чесън на прах, ½ ч.л. смлян черен
пипер, 1 равна ч.л. сол, ½ ч.л. лют червен пипер, 2-3 щипки захар.
Начин
на приготвяне: Обелете кожата на картофите и нарежете на
малки парчета с дебелина 1 см . Поръсете ги със зехтина и след това разбъркайте
добре с лъжица да се намаслят всички парчета.
Смесете подправките и поръсете картофите. Разбъркайте
добре.
Разстелете картофите на един слой върху тава застлана с
хартия за печене. Да има разстояние между парчетата.
Печете на 220° С предварително загрята фурна, на средно ниво
около 25 -30 минути, докато картофите
омекнат. Проба, надупчете един картофите с вилица. Ако тя влиза свободно,
картофите са изпечени.
Сервирайте веднага.
Добър
апетит!