Преди години ходих в гр. Хисар. Приятели ме заведоха една вечер в закусвалнята на пазарчето. Там ядох едно много вкусно сирене в саханче. От заведението бяха любезни да споделят „рецептата”. Благодаря им. Дълги години вече си го правя и все така се наслаждавам на невероятния вкус.
За две саханчета диаметър 18 см .
Продукти:
180 г сирене
180 г кашкавал
250 г домати – 3-4броя
200 г мариновани гъби
150 г бекон /суджук/
магданоз една голяма връзка - 4 с.л. , 2 стръка пресен лук,чубрица около 1 ч.л., краве масло,олио за намазване.
Начин на приготвяне: Намазваме дъното на
съда с олио. Разстиламе отгоре нарязан зелен лук, а върху него наситнен
магданоз /1с.л. / и стерилизирани гъби. Редуваме - сирене на плочки, бекон
нарязан на жулиени, наситнен магданоз /1с.л. /, чубрица. Покриваме с домат
нарязан на филийки. Доливаме с малко вода и се запича във фурна. Когато водата
изври и домата се запече, поръсваме с настърган кашкавал, слагаме 2-3 бучици краве
масло и се допича до порозовяването му
П.П. Не забравяйте към готовото вече ястие, преди да му налетите, да си налеете чаша ароматно бяло вино.Сиренето може да си го приготвим в гювечета, като редуцираме пропоционално продуктите.
П.П. Не забравяйте към готовото вече ястие, преди да му налетите, да си налеете чаша ароматно бяло вино.Сиренето може да си го приготвим в гювечета, като редуцираме пропоционално продуктите.
По желание можете да чукнето по едно яйце отгоре и запечете още 5-6 мин |
Добър апетит!
Благодаря за хубавата рецепта. Ще я направя и няма да забравя бялото вино. Поздрави.
ОтговорИзтриване