вторник, 25 февруари 2014 г.

Сирене по тракийски в саханче


 
Преди години ходих в гр. Хисар. Приятели ме заведоха една вечер в закусвалнята на пазарчето. Там ядох едно много вкусно сирене в саханче. От заведението бяха любезни да споделят „рецептата”. Благодаря им. Дълги години вече си го правя и все така се наслаждавам на невероятния вкус.

За две саханчета диаметър 18 см .
Продукти:

180 г сирене
180 г кашкавал
250 г домати – 3-4броя
200 г мариновани гъби
150 г бекон /суджук/
магданоз една голяма връзка - 4 с.л. , 2 стръка пресен лук,чубрица около 1 ч.л., краве масло,олио за намазване.


Начин на приготвяне: Намазваме дъното на съда с олио. Разстиламе отгоре нарязан зелен лук, а върху него наситнен магданоз /1с.л. / и стерилизирани гъби. Редуваме - сирене на плочки, бекон нарязан на жулиени, наситнен магданоз /1с.л. /, чубрица. Покриваме с домат нарязан на филийки. Доливаме с малко вода и се запича във фурна. Когато водата изври и домата се запече, поръсваме с настърган кашкавал, слагаме 2-3 бучици краве масло и се допича до порозовяването му
П.П. Не забравяйте към готовото вече ястие, преди да му налетите, да си налеете чаша ароматно бяло вино.
Сиренето може да си го приготвим в гювечета, като редуцираме пропоционално продуктите.



По желание можете да чукнето по едно яйце отгоре и запечете още 5-6 мин

 


Добър апетит!

1 коментар:

  1. Благодаря за хубавата рецепта. Ще я направя и няма да забравя бялото вино. Поздрави.

    ОтговорИзтриване