Продукти:
15
броя люти чушлета, 250 мл ябълков оцет, 6 бр. скилидки чесън, 20 мл червено вино, 340 г захар, ¼ ч.л.
смлян кориандър, 2 щипки смлян черен пипер, 8 г сол.
1/3 ч.л. лимонтузу по желание.
Начин
на приготвяне:
Чушлетата измивате добре и почиствате от семките и дръжките. Нарязвате
на дребно и пасирате със скилидките чесън да станат на пюре със ситни парченца.
Загрявате на силен огън оцета, виното и захарта. Като
кипне прибавяте пюрираните чушлета, подправките и солта. След като кипне втори
път сместа, намалявате огъня на слаб /умерен/ и варите докато всичко стане с
гъстотата на сироп. Отнема около 30 – 35 мин.Ако желаете да съхранявате по дълго време соса /за зимата/, 2 мин. преди сваляне от огъня прибавете лимонтузуто и бъркайте.
Напълнете веднага в затоплени шишета /бурканчета/ и обърнете с капачките надолу.
Насладете се на вкуса!
Добър
апетит!