1 яйце + няколко капки растително масло, смлян червен пипер.
Начин
на приготвяне: Сваряваме картофите. Обелваме и настъргваме
на ренде, когато изстинат напълно. Сиренето също настъргваме на ренде.
Нарязаният лук, чесън, две яйца и две супени лъжици краве масло пасираме и
прибавяме към картофите. Добавяме сол на вкус, подправките и омесваме добре.
Оставяме обърканата смес 1 час да престои на хладно.
Слагаме към картофената смес 9 с.л. с връх брашно. Омесваме добре. С намаслени ръце оформяме 6 питки - диаметър 17-18 см и дебелина около 0.6 см . Слагаме в тава застлана с готварска хартия, намазваме с разбитото яйце. Можем да поръсим с малко червен пипер. и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса , 15 мин. Обръщаме с помощта на "лопатки", намазваме с останалата част от разбитото яйце и още 15 мин. печем. Изваждаме като изстинат от тавата.
Поднесете с айран или кисело мляко.Слагаме към картофената смес 9 с.л. с връх брашно. Омесваме добре. С намаслени ръце оформяме 6 питки - диаметър 17-18 см и дебелина около 0.6 см . Слагаме в тава застлана с готварска хартия, намазваме с разбитото яйце. Можем да поръсим с малко червен пипер. и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса , 15 мин. Обръщаме с помощта на "лопатки", намазваме с останалата част от разбитото яйце и още 15 мин. печем. Изваждаме като изстинат от тавата.
Добър
апетит!