Марината -
500 мл вода, 1 с.л. сол, 1 с.л. бяло вино, 1 малка глава лук, нарязана на едри
парчета.
Начин
на приготвяне: Нарежете пилешки филенца парчета с дължина 4 cm и дебелина 1 – 1.5 см.Сложете ги в маринатата за 1 час. Извадете и подсушете.
Омесете ги с майонезата.
Предварително загрейте фурната до 190 ° C.
После оваляйте добре в смесените счукан на дребно корнфлейкс,
галета, копър, чесън, кориандър и сол на вкус.Решетката на фурната облицовайте с алуминиево фолио за печене, като оставите „улейчета“ за изтичане на евентуално появилата се течност. /можете да надупчите фолиото /. Под решетката сложете тавичка. Подредете върху фолиото готовите за печене парчета месо.
Печете 15- 18 мин. на горно ниво, като поне веднъж трябва да обърнете месото през това време. Когато получат златисто кафеникав цвят, ги извадете.
Добър
апетит!