Продукти: средно големи камби, олио, оцет, захар, сол, чесън, листа целина, магданоз, зърна черен пипер
Марината по желание.
Начин на приготвяне: Почистете измитите камби от дръжките и семето. Във всяка камба се слага по равна кафена лъжица сол, чаена лъжица олио и оцет. Половин чаена лъжица захар. Нареждат се в тавичка и се запичат на силна фурна около 15 мин. , да омекнат. Докато са горещи с нареждат в еднолитрови буркани, като между тях се слагат обелени скилидки чесън, нарязани листа магданоз и целина, зърна черен пипер. По желание се долива с гореща марината от тази рецепта. По 100-150 мл . Бурканите се запечатват веднага и се обръщат с капачките надолу докато изстинат.
Добър апетит!