Традицията повелява, че на празничната трапеза трябва да има питка или вкусна
баница. В нета се срещат различни видове баници. Да Ви предложа и моят.
Продукти:
1 пакет кори за баница.
5 бр. яйца
250 г сирене
200 г кисело мляко / 1/2 кофичка/
300 мл газирана вода
1/2 ч.л. сода
90 г краве масло
олио за намазване на тавата
Начин на приготвяне: 4 бр. яйца объркваме с натрошеното
сирене, млякото и содата. Всеки лист от корите пълним с плънката /2 с.л. / и
намазваме с размекнатото краве масло/ може да го разтопите на микровълнова
печка и да намазвате с четчица листите/. Навиваме на руло и редим в тавичка, на
която дъното сме намазали с олио. Слагаме в умерена фурна - 180 градуса.
Държим докато отгоре леко по потъмнее. Изваждаме, заливаме добре всички листи с
газираната вода, омесена с едно яйце. Печем още около 40 мин. Можем да покрием с фолио след 20 мин. да не прегори, като 5-6 мин. преди края на печенето го махаме. Изваждаме, поръсваме с
вода и покриваме с кърпа да се задуши.
Добър апетит!
Добър апетит!
Ванка, чудесно изглежда!
ОтговорИзтриванеОбикновено заливам преди печене с газираната вода.
Ще я опитам и по твоя начин :)
Благодаря Дани! Разбиваш яйцето, прибавяш газираната вода и заливаш внимателно отгоре, отстрани - да попие всичката смес. Тогава връщаш обратно във фурната.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеОх,ще я направя тази баница,Ванка-много е жълтичка и изкушава....
ОтговорИзтриванеТолкова апетитни предложения имаш, чудя се кога ще намеря време да ги прегледам всичките! :)
ОтговорИзтриванеИване, чудесно е че си направи блог! Поздравления!
Баницата е чудна!
Успешна и слънчева нова седмица!
Благодаря! И много вкусна. :)
ИзтриванеИ аз да поздравя за хубавия блог. Много интересен, с удоволствие го разглеждам днес цял ден. Благодаря.
ОтговорИзтриванеА баницата изглежда мекичка - като "душичка".
Благодаря! Баницата наистина си е душица. Още топла, топла свършва.
Изтриване