Ароматни
и вкусни хрупкави бисквитки с канела са обичани от мнозина. Печенето на тези
сладки е много лесно и просто.
Сладкишите
с канела винаги са толкова ароматни. Вкусните бисквитки с канела, приготвени по
тази проста рецепта, ще станат едни от любимите ви. Това предполага, че
харесвате миризмата на канела. След изпичане бисквитките са малко меки, но
стоят малко и стават хрупкави. Но е вкусно, това е сигурно!
Продукти: 350
г бяло брашно, 160 г краве масло, 150 г захар, 2 с. л мед, 2 броя яйце, 1 ч. л.
бакпулвер, 1/2 ч.л. сода за хляб, 1 с.л.
канела
1 с.л. захар, 1 ч.л. канела на прах за поръсване.
Начин
за приготвяне: Разбийте мекото масло със захарта, след това
добавете към него меда, 1 яйце и 1 жълтък. Отново разбийте добре. В получената
смес добавете на малки порции омесените канела, захар, сода, бакпулвер и брашно.
Може да бъде достатъчно по малко или повече брашно. Количеството му зависи от
това колко течен е медът ви, размера на яйцето и колко меко е маслото ви.
Трябва да получите меко и еластично тесто. Увийте тестото
в стреч фолио и охладете за 60 минути
Извадете и разточете тестото на тънък слой с дебелина около
4-5 мм. Изрежете различни фигури с формички.
Застелете тава с хартия за печене и внимателно поставете
бисквитките върху нея.
Смажете бисквитките с разбития на пяна белтък и поръсете
със захар и канела. /Аз ги омесвам и тогава поръсвам/. Печете бисквитките на
180 градуса от 12 до 15 минути.
По малко изпечени – стоят по меки и светли.
Добър апетит!