|
Добавете надпис |
Продукти: 300 мл сварено
прясно мляко + 2с.л., 300 г кисело мляко, около 400 г брашно + 1 с.л., 1 ч.л. захар,
1 равна ч.л. сол, 10 г
прясна мая, 1 бр. яйце.
Приготовление: Разтваряме
маята в 2 с.л. мляко, прибавяме захарта и 1 с.л. брашно. Оставяме на топло да се
надигне.. Пресяваме брашното и добавяме солта. Смесваме топлото прясно мляко с
киселото /със стайна температура/. Объркваме добре и при постоянно бъркане
прибавяме към брашното. Слагаме яйцето и маята. Разбъркваме добре да няма
бучици. Оставяме на топло да втаса за 40 мин.- да се появят мехурчета отгоре.
Печем, като сипваме в намазан с краве масло тефлонов тиган или сач / Ф- 20 см/
по два малки черпака.
Добър апетит!
П.П. Може да поеме по малко брашно. Ориентир
ще Ви бъде гъстотата на сместа - трябва да бъде като гъста боза, преди да
втаса.
Ако искате да сте сигурни, че
няма да залепват – става дума за сач сложете в сместа две с.л. разтопено краве
масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар