Една
хубава рецепта от Манастирската кухня. Аз много си я обичам. Става бързо и лесно, а най-важното вкусно. J
Продукти:
1/2
кг рибно филе /морска риба/
4 червени домата
4 глави лук
3 скилидки чесън
1 ч.л. смлян чер пипер
3 с.л. лимонов сок
1 и 1/2 к.ч. олио, сол на вкус.
4 червени домата
4 глави лук
3 скилидки чесън
1 ч.л. смлян чер пипер
3 с.л. лимонов сок
1 и 1/2 к.ч. олио, сол на вкус.
Пресен
девисил за поръсване.
Начин на приготвяне: В тенджера сгорещяваме
олиото и запържваме до златисто нарязания на филийки лук. Прибавяме нарязаните
на ситно скилидки чесън, обелените и настъргани на едро ренде домати, черния
пипер и сол на вкус.Рибното филе нарязваме на парчета / 15 мин. преди
употребата трябва да сме поръсили с лимонов сок и натъркали със сол/ и слагаме в
тенджерата. Наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите. На умерен огън
под похлупак задушаваме около 30 мин. Накрая прибавяме сол на вкус.
Ммммм...съблазнително!!!!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Наистина е вкусно.
ИзтриванеТвоите гозби са толкова вкусни! Блазе му на малкия ти Слънчо,
ОтговорИзтриванеПриятна почивка!
Благодаря!
ИзтриванеИнтересно и вкусно, Ванка.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Илианка!
ИзтриванеАз пък пека рибата, залята с този сос. Още една идея за разнообразяване! :)
ОтговорИзтриванеМонасите са изтънчени ценители на вкусните ястия. Взех рецептата от един монах от Поморийският манастир. Много ми хареса, когато я опитах за пръв път през 2005г. Изобщо имам навикът нещо, което съм хапвал и ми допада, да си записвам начина на приготвяне. Е не всички са отзивчиви.
Изтриване