Продукти: 450 г сварени пресни малки картофи, 1 бр. неголяма глава лук, 3-4 бр. скилидки чесън, 10 г захар, 3-4 г сол, 1 ч.л. сусамено семе, 1 с.л. кочудян
Начин
на приготвяне:
Смесете подправката кочудян и захарта до еднородност. Нарежете лука, пресовайте скилидките чесън. Загрейте 80 мл растително масло на среден огън. Запържете чесъна и лука за 2 мин. Добавете картофите и подправката кочудян. Разбърквайте постоянно. Пържете около 10 мин., докато соса се сгъсти. Накрая посолете и поръсете със сусамено семе. При поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.
Смесете подправката кочудян и захарта до еднородност. Нарежете лука, пресовайте скилидките чесън. Загрейте 80 мл растително масло на среден огън. Запържете чесъна и лука за 2 мин. Добавете картофите и подправката кочудян. Разбърквайте постоянно. Пържете около 10 мин., докато соса се сгъсти. Накрая посолете и поръсете със сусамено семе. При поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.
кочудян |
Добър
апетит!
Кочудян
- корейска пикантна ферментирала подправка. Приготвя се от ферментирал варен
нахут, лют червен пипер, соев сос, запържени лук,чесън, морков и магданоз. Всичко
се смила и пасира до еднородност.
Аз
използвах нахут от консерва. Запържих в 50 мл олио една малка глава лук
нарязана на ситно, 3 скилидки чесън, пресовани и 1 малък ситно нарязан морков.
Накрая поръсих с 1 ч.л. захар, добавих ½ ч.л. много лют червен пипер, 1 ч.л.
пресен магданоз, 1 ч.л. доматена паста, 3 с.л. нахут и 1 с.л. соев сос. Пасирах всичко. Сложих 1 и ½ с.л.
от сместа при пържене на картофите.