Продукти за 40 броя: 4 белтъка, 250 г пудра тръстикова захар, 250 г лешниково брашно, 100 г галета, кората на 1 лимон, 1 ч. л. смляна канела, ½ ч.л. бакпулвер, щипка сол.
Течен шоколад или крем по
ваше желание за слепване.
Начин
на приготвяне: Разбийте белтъците със сол на твърд сняг,
добавете захарта, лешниковото брашно, галетата, лимоновата кора, бакпулвера и канелата.
Замесете меко, лепнещо тесто.
Загрейте фурната на 165
°C. Върху намазана с масло или застлана с хартия за печене тава оформете
40 топчици, като ги притиснете с лъжица да бъдат около 5 мм дебелина. Изпечете
в загрятата фурна до порозовяване - около 15 минути.
Извадете и охладете напълно.
Не ги вадете от тавата, много са меки и се чупят. Намажете ги с крем или
шоколад и слепете по две.
Добър
апетит!
П.П.
Можете да замените тръстиковата захар с обикновена пудра захар, но намалете
количеството – 200 г. Ако тестото е много меко, оформете бисквитките с лъжица,
не добавяйте повече продукти. Вместо лимонова кора, можете да използвате
портокалова такава или лимонова есенция.