Продукти: 300
г листа от пресен лапад, 650 г
картофи, 150 г сирене Моцарела, 2 яйца L, 2 средни стръка пресен лук, 1 стрък пресен чесън, ½ връзка
пресен магданоз, 1 връзка пресен джоджен, ½ ч.л. смлян чер пипер, 2-3 щипки стрита чубрица,2 с.л. разтопено краве масло, 1
ч.л. сол.
Панировка - 2
яйца, 40 мл
бира, щипка
сол, брашно за овалване
200 мл растително масло за пържене.
Начин на приготвяне: Сваряваме картофите. Обелваме ги и настъргваме на
ренде, когато изстинат напълно. Моцарелата също на настъргваме на ренде.
Нарязаният лук, чесън, две яйца, стритите със сол листа на лапада /нарязани на
ситни лентички/ и двете супени лъжици разтопено краве масло омесваме и
прибавяме към картофите. Добавяме сол на вкус, чер пипер, накълцан магданоз, джоджен, чубрица и разбъркваме
добре с дървена лъжица. Оставяме обърканата смес 1 час да престои на студено в
покрит съд.
Две яйца разбиваме на пяна с
50 мл. бира и щипка сол.
Оформяме кюфтета с навлажнени
ръце със студена вода, овалваме в пресято брашно, топим в разбитите яйца и
пържим в сгорещено масло.
Готовите кюфтета сервираме с
кисело мляко или сос.
Добър апетит!