Продукти: 500 г заешко месо с костите, 1 червена чушка, 1 средно голям морков, 1 голяма глава лук, 4 скилидки чесън, 1 резен целина, 80 мл олио, 2 с.л. ориз, 1 равна ч.л. смлян черен пипер, ½ ч.л. стрита суха мащерка, 1 с.л. с връх пресен магданоз /накълцан на ситно/, 20 мл бяло вино, 2 бр. дафинов лист, 2 ч.л. сол /на вкус/
Застройка – 1 с.л. с връх брашно, 1 яйце, 150 г кисело
мляко
Пресен магданоз за поръсване при поднасяне.
Вода – 1,6 л
Начин
на приготвяне: Измийте и разфасовайте на парчета месото /
предните крака и част от тялото/. Сложете го във водата, добавете 1 ч.л с връх
сол, виното и дафиновия лист. Сварете месото на умерен огън, като периодично
махате отделената пяна. Извадете го и отделете от костите. Нарежете на дребно.
Прецедете бульона.
Запържете за 3 мин. ситно нарязаните лук и чесън. След
това добавете ориза, нарязаните на дребно чушка, целина и морков. Разбъркайте
за около минута. Налейте горещия бульон, прибавете подправките и сварете
зеленчуците. 10 мин. преди да свалите от огъня сложете накълцаното месо.
Махнете от огъня. Добавете останалата сол. Оставете да се охлади за около 2
мин. и прибавете на тънка струйка при постоянно бъркане застройката. Върнете
обратно на огъня да кипне и отнемете. Готово!
Застройка –
Разбийте с телена бъркалка яйцето и киселото мляко /на стайна температура/. При
постоянно бъркане добавете пресятото брашно. Продължавате да бъркате и сложете
2 малки черпака от горещата супа.
При поднасяне поръсете с накълцан пресен магданоз.
Добър
апетит!