петък, 21 февруари 2014 г.

Патладжан ветрило със сирене и майонеза.


Продукти: 1 по голям патладжан, 2 средни домата, 50 г сирене, 50 г кашкавал,3 с.л. майонеза,2 с.л. зехтин, 3-4 скилидки чесън, 1 с.л. нарязан пресен копър, сол на вкус, щипка смлян чер пипер.

Начин на приготвяне: Правят се разрези по дължина на патладжана, стигайки на около 1 см от опашката, където зеленчукът трябва да остане цял. / като ветрило/.
Залива се с гореща подсолена вода и оставя за 25мин. Водата трябва да го покрие. После се измива и подсушава с хартиена кърпа.Тавата, в която ще се пече се застила с хартия за печене. Слага се нарязаният патладжан и леко притиска, да придобие формата на ветрило. Намазва се отвсякъде със зехтина с помощта на четка.
От майонезата, пресованият чесън, копъра, щипка чер пипер и натрошеното сирене се забърква смес, с която се мажат разрязаните парчета патладжан. След това се слагат резенчета домати. Покрива се с фолио и пече на предварително загрята фурна на 200 градуса около 1час. Маха се фолиото, поръсва се с настърганият кашкавал и допича още 10-12 мин. до леко порозовяване отгоре.

Добър апетит!

15 коментара:

  1. Не само вкусно, но и красиво!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Dnes go napravix i naistina stava kakto na snimkata.Asashto taka e izkliu4itelno vkusno!!! ;)

      Изтриване
  2. С кайма, овкусена и оформена на кюфтенца, които са подредени между ветрилото, също става много вкусно.

    ОтговорИзтриване
  3. Много е вкусно и красиво.Благодаря за рецептата,много ни хареса!

    ОтговорИзтриване
  4. Нямам думи! Много красиво и вкусноооо! Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  5. А ако м/у патладжана се сложат наредени домат,моцарела,босилек и т.н.всичко описано.....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сложете ........................... За вкусът сам /а/ трябва да прецените.
      Предложил съм рецепта и продукти, с които според мен става перфектна.
      Успех!

      Изтриване