Сега ще Ви предложа да не правим стерилизирана салата , а за бърза консумация. Начинът на приготвяне не се различава, но не се пълни в буркани и вари.
Продукти: 1 кг
патладжан, 3 бр. зелени пиперки / става и с червени/, 1 бр. червен домат, 1
с.л. с връх накълцан зелен магданоз, 7-8 скилидки. обелен чесън, 80 мл олио,
25 мл оцет, щипка захар, 1ч.л. сол.
Маслини за украса.
Начин на приготвяне: Патладжаните се изпичат и се оставят 1 час да се
охладят и оцедят. След това се почистват от дръжките и обелват. Оставят се
отново да се оцедят - 30-40 мин. и се смилат с машинка за мелене на месо.
Пиперките трябва да са тип
„Капия”, пресни и месести. Те се измиват, изпичат се и де оставят в съд с
похлупак да се задушат. След 30 мин се обелват и почистват от семената и
дръжките. Измиват се и се смилат с машинка за мелене на месо. Доматът се измива,
обелва и нарязва на ситно 4-5 мм . Чесънът
се счуква в хаван с малко сол. Магданозът се нарязва на ситно.
В голяма тенджера се поставя
олиото, оцета, солта, смелените патладжан и пиперки, нарязаният домат поръсен със захар, магданоза и
чесънът. При постоянно бъркане сместа се кипва. Охлаждаме и сервираме. Украсяваме с маслини по желание.Аз обикновено увеличавам количеството на чушките /при мен червени/ двойно и оцета – около 40 мл . Можете само да разбъркате изпечените зеленчуци, без да кипвате. Въпрос на вкус.
Добър апетит!
Поздравления! Любима лятна салата! С парче домашно козе сиреше ще е превъзходно!
ОтговорИзтриванекога се слага оцета
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Благодаря за въпроса. Оцетът се слага заедно с другите продукти. Пропуснал съм го в описателната част. Ще го добавя! Хубав ден!
Изтриване