Продукти:
8-9 средно големи картофа, , 1 по голяма глава
кромид лук,1 по голям морков, 1-2 червени чушки, по желание чеснови скилидки,
пресен джоджен, чубрица, смлени чер и червен пипер, олио за пържене и сол.
Начин на
приготвяне: Обелваме картофите и леко ги изпържваме
в олио. Колкото да порозовеят на места. После им правиме 2-3 прореза напречно
/да не стигат до дъното, за да не се разпадат картофите/ и пълним с лук, нарязан
на тънки колелца, морков, нарязан на тънки филийки или колелца, червен пипер и
скилидки чесън. Прехвърляме в по дълбока тавичка наливаме малко вода /1 пръст/,
поръсваме с червен, чер пипер, сол,
чубрица и джоджен. Заливаме с останалото врящо олио и печем около 30-35мин. на
170 градуса под фолио. После махаме фолиото и допичаме още 10 мин.
Времето е ориентировъчно. Тъй като има
множество разновидни картофи е хубаво да се проверите, дали картофита са
изпечени, като набодете с вилица най „дебелият” и ако тя влиза спокойно, те са
готови.
Добър
апетит!
При тези вкусни картофи - никакво месо! :)
ОтговорИзтриванеАбе, хубава гарнитура са! Но щом така си решила. :) Поздрави!
Изтриване