Начин на приготвяне: Почистените от дръжките и семето камби се бланшират във вряща вода за 2-3 мин. Ситно нарязаният лук се задушава в маслото, прибавят се ситно нарязаните гъби. Като изври водата им се отнемат от огъня. Прибавят се настърганите /ситно нарязани/ твърдо сварени яйца, настърганият кашкавал, сметаната и ситно нарязаният магданоз. Накрая се добавят солта и черният пипер.Омесва се всичко и се пълнят камбите. Слага се отгоре на всяка камба по едно кръгче домат. Нареждат се в тавичка, залива се с 1 и 1/2ч.ч. вода и пече на силна фурна около 30 мин.
Камбите могат да се поднесат със сос от 1 ч.ч. кисело мляко, 3-4 скилидки пресован чесън, разбити с водата в която са печени камбите.
Източник: Българска национална кухня.
Добър апетит!
Чудесни камбички!
ОтговорИзтриване