Сложете вода да заври в подходящ съд /тенджера/. След като заври прибавете дюлите, лимонът и ароматите – канела, карамфил, кардамон. Оставете всичко да ври 10-15 мин. на умерен огън под похлупак, до омекване на дюлите. Излейте водата, махнете парчетата лимон и плуващите подправки. Изсипете отгоре захарта и варете на умерен огън около 1 час, като след 30 мин. започвате да бъркаме. Дюлите трябва да си сменят цвета и потъмнеят. Пасирайте всичко на блендера и върнете на огъня за още 10 мин. /умерен огън при постоянно бъркане/.
Изсипете
готовата смес в застлана тавичка с хартия за печене /може и с незалепващо
покритие, тогава не Ви е нужна хартия/.
Пластът трябва да бъде дебел не повече от 1.5 см . Оставете да изстине напълно. Трябва да остане на проветриво сухо място 3-6 дни да изсъхне. Колкото по тънък е пласта, по бързо изсъхва.
Пластът трябва да бъде дебел не повече от 1.5 см . Оставете да изстине напълно. Трябва да остане на проветриво сухо място 3-6 дни да изсъхне. Колкото по тънък е пласта, по бързо изсъхва.
Съхранение – овалва се в пудра захар или захар
кристал. Може да се нареже на парчета и подреди на листове хартия за печене.
После се слага в съд с капах,захлупва се да не влиза въздух и държи на хладно
място /хладилник/.
Прати едно калъпче, моля...:)
ОтговорИзтриванеЗа теб - винаги!
Изтриванеkolko voda triabva
ОтговорИзтриванеМалко повече отколкото да покрие плодовете в тенджерата..
ИзтриванеМного ме изкушава тази рецепта, но се съмнявам в моите възможности. Изглежда прекрасно. И все пак записвам си я и благодаря. Когато я направя, ще викам "Ура!"
ОтговорИзтриванеА може ли вместо в тавичка да се сипе в бурканчета и така да се съхранява...а в после да се маже на филийка или става по-твърдо?
ОтговорИзтриванеЗдравейте!
ИзтриванеМоже да се съхранява в бурканчета, но не трябва да го довеждате до указаната гъстота. Трябва да го оставите по редичко, като мармалад.
Успех!
Благодаря за рецептата, точно така го направих - по-редичко и в буркани! Стана чудно!
ИзтриванеИ аз благодаря за доверието! Поздрави!
ИзтриванеТи не ми изпрати, обаче аз си направих преди месеци и незнайно защо едва сега ти благодаря:) Дори публикувах в блога си:), надявам се не се сърдиш за това, посочила съм източник.
ОтговорИзтриванеПоздрави!