Продукти:
200 г картофи /2-3 броя в зависимост от големината/
500 г спанак
50 г лук /1 глава/
200 г картофи /2-3 броя в зависимост от големината/
500 г спанак
50 г лук /1 глава/
50 г моркови /1
брой/
1200 мл зеленчуков бульон /може две кубчета зеленчуков бульон да разтворите във водата/
100 мл растителна сметана
2 с.л. ориз
2 с.л. олио
сол, черен пипер, индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. В тенджера загрявате олиото и запържвате леко до омекване нарязаните лук,морков, добавяте ориза и той леко да се запържи, наливате бульона.
2. След като заври бульона, намалявате огъня на умерен, прибавяте картофите почистени и нарязани на равни парчета. Да се варят около 10 минути в бульона.
3. Измития, почистен, попарен, отцеден и ситно нарязан спанак се добавя и вари около 15 мин.
4. Изваждате всичко и пасирате.
5. Връщате обратно в тенджерата и прибавяте сметаната, разредена със 100 мл вода, солта и оставяте да къкри 5 минути.
6. Овкусявате с подправките.
7. Сервирате топла с препечен хляб или крутони.
1200 мл зеленчуков бульон /може две кубчета зеленчуков бульон да разтворите във водата/
100 мл растителна сметана
2 с.л. ориз
2 с.л. олио
сол, черен пипер, индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. В тенджера загрявате олиото и запържвате леко до омекване нарязаните лук,морков, добавяте ориза и той леко да се запържи, наливате бульона.
2. След като заври бульона, намалявате огъня на умерен, прибавяте картофите почистени и нарязани на равни парчета. Да се варят около 10 минути в бульона.
3. Измития, почистен, попарен, отцеден и ситно нарязан спанак се добавя и вари около 15 мин.
4. Изваждате всичко и пасирате.
5. Връщате обратно в тенджерата и прибавяте сметаната, разредена със 100 мл вода, солта и оставяте да къкри 5 минути.
6. Овкусявате с подправките.
7. Сервирате топла с препечен хляб или крутони.
Добър апетит!
Една от любимите ми супи през пролетта, независимо с каква зеленийка се приготвят!
ОтговорИзтриванеСлънчев ден!