Продукти: 220 г брашно, 220 г фин грис, 250 г захар
кристал, 8 яйца,120 мл хладко прясно мляко, 15 г бакпулвер /1 и 1/2 пакетче/
1 ванилия, настъргана лимонова кора.
Сироп: 3 ч.ч захар, 4 ч.ч вода, 80 г краве масло и сокът на ½ лимон.
Начин на приготвяне:
1 ванилия, настъргана лимонова кора.
Сироп: 3 ч.ч захар, 4 ч.ч вода, 80 г краве масло и сокът на ½ лимон.
Начин на приготвяне:
Сварявате
сиропа – като заври водата прибавяте захарта и лимоновият сок. Оставяте да ври
10мин. на умерен огън.Накрая слагате кравето масло.
Тесто – разбивате хубаво яйцата със захарта. Постепенно прибавяте като бъркате постоянно млякото, пресятото и омесено с бакпулвер и ванилия брашно, и накрая гриса и настърганата лимонова кора. Намазвате тавичка /28 на
Ч.ч. = 200 мл
Добър
апетит!
Yam-Yam...ах, как обичам сиропирани сладкиши, точно като твоя :) !!!
ОтговорИзтриванеИ аз Жани! Поздрави!
Изтриване